WITAM,ZAPRASZAM DO PODRÓŻY PO KRAINIE DOMOWYCH SMAKÓW

...gdy świat pogania,a my zapomnieliśmy o tym jak smakują domowe powidła i swojska wędlina,a domowe ciasta przeszły do lamusa,ja zapraszam Was do swojej kuchni...odpocznijcie,świat nie przestanie istnieć,tutaj pachnie domowe ciasto i świeżo zaparzona kawa,w lodówce znajdę pyszną sałatkę i zupkę:)

wtorek, 14 lutego 2012

Rolada z mięsem mielonym

Potrzebujemy:

1 opakowanie ciasta francuskiego
0,5 kg mięsa wieprzowo -wołowego
3 łyżki kukurydzy z zalewy
sól i pieprz czarny
4 łyżki sosu chińskiego
3 liście pora w całości
ćwiartka czerwonej papryki
5 pieczarek
5 cm pora jasnej części
1 jajko
bułka tarta
olej
Przygotowanie: 

 Mięso przesmażamy na niewielkiej ilości oleju,lekko podduszamy,pod koniec dodajemy sos i zestawiamy.Por myjemy tniemy na wąskie,długie paski,paprykę w paseczki.Warzywa układamy na rozwiniętym cieście francuskim,wzdłuż dłuższego brzegu rozkładamy mięso wymieszane z kukurydzą.Zwijamy przy pomocy papieru na którym jest położone ciasto,pieczemy w 220* do zrumienienia się ciasta,informacja na opakowaniu.Cukinię kroimy w plastry(0,5cm),kilka kawałków kroimy w paski i odkładamy,pieczarki w talarki,a por w cienkie plasterki.Plastry cukinii moczymy w rozmąconym jajku z solą i obtaczamy w bułce,następnie smażymy na gorącym oleju.Resztę warzyw tj.pieczarki,por,cukinia dusimy na patelni.Układamy na talerzu połowę panierowanej cukinii,na to duszone warzywa i przykrywamy drugą warstwą cukinii w talarkach,do tego porcja rolady.Podajemy na ogrzanym talerzu,smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz